Vores Mjød Produkter

 .: : Klik på navnet og gå direkte til butikken : :.

 

HEIDRUN mjød 12%

Halv-tør mjød, brygget på forårshonning med mjødurt.

Heidrun var den første mjød som Udgaards mjødbryggeri sendte på markedet, og i dag er Heidrun stadig blandt byggeriets mest populære mærker, hvorfor opskriften til Heidrun også er blevet grundopskrift til mange andre lyse mjød i vores sortiment.Heidrun ligger blandt de mere vin-tørre mjød i Udgaard mjødbryggeri’s sortiment. Tørheden gør Heidrun særdeles velegnet som en nedkølet drink på terrassen en sommerdag, eller som velkomstdrinks inden en middag, hvor det ikke må blive for sødt. Også i madlavningen (eks. mjød til skaldyr og andre retter hvor man kunne anvende hvidvin) er Heidrun helt fantastisk.

SÆRIMNER mjød 13%

Fyldig & smagfuld mjød, brygget på forårshonning med mjødurt, tilsat blåbær.

Særimner mjøden er mere gylden, fyldig og kraftig. Ligesom Heidrun er Særimner mjøden brygget på forårs honning  -tilsat mjødurt, men har derudover også et lækkert twist af blåbær, hvilket gør den mere kraftfuld i smagen  Personligt er Særimners bryggeren egen foretrukne mjød, og den ligger helt klart også i topklassen af vores mest populære mærker. Så kan du li’ blåbær og kan du li’ mjød? så har vi helt sikkert en vinder her.

KVASERS BLOD 6% 

Frugtig mjød, brygget på sommerhonning, tilsat kirsebær.

Kvasers blod er vores mest frugt-indholdige mjød, og anvendelses mulighederne er mange. Trods det er den mjød med laveste alkoholprocent er det vores absolut ‘best seller! Kvasers blod anbefales som drinks ved stuetemperatur, men drikkes den afkølet er det næsten som en saftevand man kan blive fuld af. I vintersæsonen hvor vi tydeligt mærker en stigning i salget af netop denne kirsebærmjød, må vi på det kraftigeste anbefale at prøve en lunt opvarmet Kvaser til de hjemmevarmede æbleskiver eller risalamenten, da varmen får mjøden overmod smagen af en rigtig god glüg.

-velbekomme.

VÆTTE MJØD 10%

Sød mjød, brygget på en efterårs-skov honning

Vættemjød er brygget på en skov-honning, helt uden andre tilsætninger. Den er sød og gylden, og særdeles velegnet som dessertvin og marinade-mjød til kødretter eller til at serverer ved et ostebord med milde oste som eks. vesterhavsost. Høje temperaturer fremmer smagen, men da efterårs skov-honningen i forvejen giver Vættemjøden så meget karakter, anbefaler vi at serverer den let nedkølet til omkring stuetemperatur (ikke kold).

SIFS GULDHÅR 10%

Sød fyldig mjød, brygget på en special orange-blomst honning

Da honningens smag og fylde er altafgørende i Mjødbrygning, er det selvfølgelig let at smage hvilken kvalitet og honning type der er benyttet i fremstillingen af de enkelte produkter. Sifs Guldhår er brygget på en special honning fremstillet af nektar fra orangeblomster, hvilket giver en helt unik smagsoplevelse. Guldhår er en sød og fyldig mjød, der ligesom vætten går godt som dessertvin til eks. ostebord, eller bare nydes helt for sig selv.

 

DRAUPNER MJØD 11%

alm forårshonning -pt. udsolgt

GUNGNER MJØD 10%

alm efterårshonning -pt. udsolgt

LIDSKJALV 11%

alm sommerhonning -pt. udsolgt

RANS NET

Lindetræs honning -pt. udsolgt

Sildefisker folkets Mjød 14%

Sommerhonning med hyben – pt. udsolgt

GARM MJØD 12%

forårshonning med blåbær -pt. udsolgt

View the full menu →